Învățământ la distanță, e-learning. Cursuri video

Învățământ la distanță, e-learning: Cursurile online au devenit din ce în ce mai populare, la nivel mondial fiind o industrie care generează anual încasări de miliarde de dolari.

Platforma de e-learning poate fi folosită:

  • Ca soluție online pentru firmele care fac cursuri în sală;
  • Ca alternativă pentru vânzarea și parcurgerea cursurilor, cu atestare din partea unor organisme de certificare (ex. Ministerul Muncii);
  • De elevi / studenți pe scară largă.
Contactează-ne

Beneficii ale sistemului de învățământ la distanță – eLearning

Implementând un sistem de eLearning:

Sistemul de învățământ la distanță permite obținerea de raportări diverse referitoare la activitățile de instruire, foarte utile pentru instructori. Totodată, reprezintă și o componentă importantă în programele de certificare a cursanților, în corespondență directă cu nivelul profesional impus atât de companii, cât și de reglementările guvernamentale specifice domeniilor de activitate în care activează.

Soluția de tip e-learning (Learning Management System) acoperă:

  • un conținut complet și variat (text, poze, PPT, video)
  • testarea cunoștințelor cu quizz-uri
  • includerea unui învățământ complet sincron (sesiuni de tip meeting) și asincron (învățământ în ritm propriu)
  • emiterea de certificate de absolvire curs
  • gestiunea cursanților într-un catalog de curs
  • funcționalități specifice unui învățământ clasic (calendar al cursurilor )

Caracteristicile sistemului de învățământ la distanță

Platforma reunește o gamă foarte largă de capabilități colaborative integrate precum: e-mail, calendar, programări, identificator prezență, comunicare în timp real, activități de învățământ, spații virtuale de lucru, conferințe web, management de documente și de conținut.

Platforma de învățământ la distanță include un sistem de management al învățământului la distanță puternic, flexibil, usor de utilizat și de configurat, bazat pe standarde. Acesta furnizează capabilități administrative, permițând clienților să-și organizeze mai eficient activitățile de învățământ, resursele, logistica și cursurile.

elearning
e-learning2

Permite organizarea și gestionarea cursurilor la distanță, într-un mod eficient și de costuri reduse, în comparație cu sistemul clasic de învățământ, cu prezența fizica în sala de curs a studentilor și a profesorului.

Cursanții au acces on-line și personalizat la informațiile relevante despre posibilități de înscriere, programa cursuri, conținut, status derulare curs, teste preliminare. De asemenea, aceștia au acces la instrumente performante precum forum de discuții, documente pe care se lucrează colaborativ, conferinte web, camere de discuții in timp real.

Principalele funcționalități specifice ale platformei e-learning

Calendarul afișează evenimente de site, curs, grup, utilizatori și categorii, în plus față de termenele de atribuire și de testare, orele de chat și alte evenimente de curs.

Platforma de tip e-learning oferă profesorului o modalitate ușoară de a prezenta materiale elevilor lor. Aceste materiale pot lua forma unor fișiere, cum ar fi documente procesate de text sau prezentări de diapozitive. Materialele pot fi afișate pe pagină, fie ca articole individuale, fie grupate în interiorul folderelor.

Un administrator poate adăuga noi tipuri de fișiere și poate vizualiza, edita și șterge tipurile de fișiere existente. De exemplu, dacă profesorii și studenții de pe site folosesc o mulțime de fișiere specifice unui anumit program, aceste fișiere pot fi recunoscute de platforma de e-learning și, atunci când sunt descărcate, acestea se vor deschide în programul corect, mai degrabă decât să fie afișate ca fișier zip generic.

Cursurile sunt spațiile de pe platforma de e-learning unde profesorii adaugă materiale de învățare și activități pentru elevii lor. Cursurile pot fi create de administratori, creatori de cursuri sau manageri. Profesorii pot apoi să adauge conținutul și să-i reorganizeze în funcție de propriile nevoi.

În mod implicit, un profesor obișnuit nu poate adăuga un curs nou. Pentru a adăuga un curs nou la platforma de e-learning, trebuie să aiba drepturi de administrator, de creator de curs sau de manager.

Profesorii nu pot șterge cursurile. Managerii pot șterge cursurile, iar creatorii de cursuri pot șterge singuri cursurile pe care le-au creat, într-un termen prestabilit de la crearea cursului. Aceasta este astfel încât cursurile create din greșeală să poată fi șterse fără a fi nevoie să fie întrebat un administrator.

Funcția de solicitare a cursului poate fi activată de un administrator. Un administrator poate seta categoria implicită pentru solicitările de curs, indiferent dacă utilizatorii pot selecta o categorie atunci când solicită un curs și cine poate primi notificări despre cererile de curs. Dacă solicitările de curs sunt activate, în mod implicit toți utilizatorii autentificați pot face cereri de curs.

Categoriile de cursuri organizează cursuri pentru toți participanții la site. Un creator de curs, administrator sau manager poate introduce toate cursurile în categoria selectată. Profesorilor și elevilor le va fi mai ușor să-și găsească cursurile dacă sunt organizate în categorii descriptive.

Această setare afectează afișarea jurnalelor și datele săptămânale ale subiectului. Data de încheiere a cursului este utilizată pentru a determina dacă un curs ar trebui inclus în lista de cursuri a unui utilizator. Când data de încheiere a trecut, cursul nu mai este listat în sertarul de blocare / navigație și este listat ca trecut în prezentarea generală a cursului de pe tablourile de bord ale studenților.

Dacă se dorește o limbă anume într-un curs, interfața platformei de e-learning în acest curs va fi în limba selectată, chiar dacă un student a ales o altă limbă preferată în profilul său personal. Administratorii pot elimina această capacitate dacă nu doresc ca profesorii / managerii de curs să facă acest lucru.

Platforma permite acordarea de note, care pot fi sau nu văzute de către cursant. Dacă cursul nu folosește activități gradate, este logic să fie dezactivat acest lucru. Dacă se utilizează note elevii își pot vedea nota din activitatea propriu-zisă.

Este o funcționalitate suplimentară, un add-on prin care certificatele sunt generate automat și expediate pe mail doar atunci când studentul a îndeplinit toate criteriile setate pentru a fi considerat ca fiind promovat.

Utilizatorii pot fi adăugați în site în mai multe moduri. Atunci când conturile de utilizator sunt create pe un site, procesul se numește autentificare și când utilizatorii se alătură unui curs, procesul se numește Înscriere. În mod normal, numai administratorului îi este permis să adauge utilizatori pe un site. Profesorii de cursuri pot adăuga studenți la cursul lor și nu au permisiunea de a adăuga utilizatori pe site.

Putem adăuga funcționalități specifice pentru un grad mult mai mare de interactivitate, cu impact asupra lecțiilor și evaluărilor: tururi virtuale, clipuri video interactive, cărți interactive

În funcție de proiect și de complexitatea acestuia, putem implementa soluții bazate pe platforme de LMS Moodle, WordPress pe o tema cu specific LMS.

Catalog de cursuri video

Platforma dezvoltată de FivePlus poate fi folosită inclusiv pentru vânzarea de cursuri video

Soluția tehnică pentru o afacere de vânzare a unor materiale video (cursuri) online poate fi compusă din mai multe componente:

  • componenta de prezentare – catalogul de cursuri (se vor afișa într-o platformă de tip site de prezentare);
  • componenta de vânzare a cursurilor, ce va include un mecanism de plată online (printr-o platformă de tip site de shopping);
  • acordarea drepturilor de acces și gestionarea subscrierii, plăți recurente (prin module de tip membership și subscription);
  • livrarea video-urilor stocarea și protejarea (prin platforme de streaming).
Avantajele folosirii unei astfel de platforme sunt:

  • postarea în platformă este simplă;
  • poți discuta cu mai mulți furnizori de cursuri;
  • cursurile video sunt pe un trend crescător iar o astfel de platformă poate aduce un plus de vizibilitate al brandului.
  • firme care au deja materiale video și pe care le comercializează prin site-uri proprii sau alte platforme ale unor terți;
  • furnizori de conținut care doresc să transpună informația în format video și să o monetizeze;
  • traineri care nu au intrat în piața online;
  • creșterea notorietății;
  • introducere de cursuri gratuite pentru educarea publicului.

Vrei să lucrăm împreună?

Trimite-ne detalii despre proiectul tău

DEPARTAMENT VÂNZĂRI

40 31-805.42.55

Str Popa Savu Nr. 44

Sector 1, București, România

VEZI HARTA




    Da Am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile*

    Te rugam sa dovedesti ca esti uman selectand copac.


    DEPARTAMENT VÂNZĂRI

    40 31-805.42.55

    Str Popa Savu Nr. 44

    Sector 1, București, România

    VEZI HARTA