banner solutii fiveplus

Management activitati / help-desk intern

Aplicatia initiaza tichete de tip cereri help-desk, cereri de concediu, care vor fi supuse unui flux de rezolvare. Exista rapoarte specifice si cautari pentru o ragasire cat mai usoara a informatiei.
Automatizarea proceselor si managementul activitatii este o preocupare continua pentru organizatiile care doresc un plus de eficienta. Tinerea sub control a unor astfel de procese se poate realiza prin mai multe solutii, in functie de modul in care se doreste a se pune accent.
Prin solutiile DocPlus, dezvoltate pe tehnologia IBM (www.docplus.ro) am acumulat multa experienta concretizata in sute astfel de proiecte, plecand de la consultanta, la dezvoltarea efectiva si implementarea lor in organizatii. Aplicatia de management activitati este un modul care acopera o parte din acest concept de automatizare, dezvoltat pe tehnologie web.

management_1

Aplicatia  gestioneaza tichetele de tip help desk

Interfata aplicatiei are urmatoarea forma:
– Meniul de navigare, trei sectiuni distinte:
o Sectiunea de rapoarte
o Sectiunea de actiuni
o Sectiunea de administrare
– Panoul de vizualizarea a datelor conform raportului selectat cu actiunile specifice disponibile

Aplicatia foloseste un server de aplicatii Java (Tomcat) si consta dintr-o baza de date MySql si o aplicatie Java cu interfata tip browser.

Aplicatia asigura posibilitatea utilizatorilor sa initieze tickete tip cereri help-desk, cereri de concediu, referate, alte tipuri de documente care vor fi supuse unui flux de rezolvare.
Exista rapoarte specifice si cautari pentru o ragasire cat mai usoara a informatiei.

In cadrul aplicatiei exista mai multe clase de utilizatori si anume :
– orice utilizator declarat in sistem are dreptul de a introduce un ticket helpdesk
– utilizatorii tip Sef Departament, vor putea vizualiza cereri initiate sau rezolvate de utilizatorii din departamen-tul propriu, asigna un ticket catre alt utilizator
– utilizatorii tip SuperVisor, vede toate ticketele si poate asigna un ticket catre un alt utilizator
– utilizator tip Administrator administreaza partea de configurare a aplicatiei

Orice utilizator declarat in aplicatie poate crea un ticket in aplicatia de help-desk. Sunt completate diferite in-formatii specifice: Departamentul caruia i se adreseaza cererea, Data propusa de rezolvare, Sarcina dintr-o lista de sarcini asociate departamentului, Observatii, Fisiere atasate in anumite limite prestabilite.

Sunt disponibile o serie de actiuni care tin de fluxul cererilor: Trimitere – in functie de departamentul selectat in cerere se selecteaza urmatorul aprobator din lista de utilizatori asociati acestuia, Preluare, Modificarea starii ticketului (Rzolvare, Intoarcere la Initiator, Anulare).

Utilizatorii tip Administrator au la dispozitie o interfata pentru administrarea si configurarea aplicatiei si a asig-ura gestiunea listelor standardizate, a utilizatorilor, a departamentelor.

In lista de functionalitati se regasesc Notificari automate: ex. catre aprobatori si catre seful de departament pentru ticketele nou deschise care nu au fost preluate sau care au depasit data estimata de rezolvare.

Se pot obtine Rapoarte diverse cre ofera o viziune de anamblu asupra tichetelor: Rapoartele mele, Dupa Stare, Dupa Departament, Dupa Data etc.

management_2

management_3