Market Watch, Februarie 2009 – Nr. 112

Criza economica actuala determina companiile sa-si schimbe strategia: se redirectioneaza politica de management, sunt minimizate cheltuielile, se fac restructurari de personal. Pe de alta parte, orice manager de companie, indiferent de perioada, vrea sa-si vanda produsele, sa aiba clienti, sa faca profit, practic sa isi dezvolte afacerea in care a investit.

Prima reactie a managementului in aceasta perioada este de a reduce costurile sau a le elimina, iar IT-ul este de regula primul vizat. Chiar daca nivelul investitiilor se diminueaza, trebuie ca sistemele informatice sa fie aliniate permanent la necesitatile de business. Este un element care poate sustine o automatizare a proceselor interne si care poate oferi suport pentru un randament si o productivitate mai buna, are o importanta vitala pentru existenta si dezvoltarea activa a oricarei entitati. Cu atat mai mult in aceasta perioada, o companie trebuie sa valorifice mai mult solutiile informatice pentru a asigura sustinerea si cresterea afacerii.

Important este ca managementul sa evalueze corect situatia, investitiile in astfel de sisteme sa fie recuperate rapid, iar valoarea pe care o dau astfel de solutii sa fie fructificate la maximum.

Sa analizam urmatoarea idee. Ce ati spune daca investind acum 10.000 EUR veti constata peste un an ca ati facut o economisire de cel putin 30.000 EUR? Complementar aveti si calitate in activitatea zilnica, control al documentelor, comunicare mai rapida, crestere a vitezei de reactie.

FivePlus® este una dintre companiile care s-a focalizat pe solutii pentru cresterea productivitatii,in special pe zona de comunicare interna, lucru in echipa, colaborare si viziune de ansamblu asupra afacerii. In solutiile pe care le furnizam se regasesc cuvinte cheie precum managementul documentelor, automatizarea activitatilor, reducerea timpului neproductiv, cresterea eficientei sau atragerea clientilor, cuvinte cu valoare pentru orice beneficiar.

Solutiile DocPlus    Pentru sectorul IMM, FivePlus® ofera portofoliul de produse Express de la IBM. Aceste solutii permit o recuperare rapida a investitiei deoarece prin combinatia cu    aplicatiile DocPlus®, se poate ajunge la o imbunatatire cu 50% a activitatii prin manipularea electronica a documentelor si introducerea unei comunicari  standardizate.“Pentru IMM-uri am pregatit un pachet de start in managementul documentelor,DocPlus® Basic, care impreuna cu platformele IBM Lotus si IBM SameTime, asigura functionalitatile primare de comunicare: comunicare in timp real, colaborare pe diferite activitati, gestiune a documentelor tematice, circuit de documente, baza centralizata a contactelor, etc.”, declara Alin Nita, Director General FivePlus® Solutions.

IBM a certificat valoarea solutiilor DocPlus® dezvoltate de catre FivePlus® Solutions prin includerea in diferite programe cum este si programul Build on Express. Aceste solutii ajuta la organizarea activitatii companiei si acopera o gama diversa de activitati concrete cu care se confrunta orice organizatie, sunt usor de implementat, asimilat si administrat si si-au dovedit eficienta.

In plus, IBM sustine initiativa FivePlus® de a se adresa diferitelor domenii de activitate cu solutii specializate pentru managementul documentelor si al informatiilor, proiectate sa corespunda necesitatilor specifice.

Pentru tratarea unor activitati punctuale este disponibila solutia DocPlus® Enteprise care acopera si cerinte precum: gestiunea contractelor, a dosarelor de personal, a documentelor de intrare/iesire, a documentelor de proiect sau a oportunitatilor. Astfel un element important in alegerea solutiei este apelarea la specialisti. O implementare de acest gen se poate face in 2 saptamani sau cateva luni bune, in functie de experienta furnizorului, a complexitatii solutiei, implicarea managementul companiei beneficiare.

“Controlul documentelor trebuie facut in permanenta pentru a asigura conformitatea cu standardele si a imbunatati permanent procesele interne. Deci, nu este recomandat un “cutting costs” oricum, ci mai degraba pastrarea unui nivel minim de investitie care se manifesta mai tarziu in economisirea de resurse si nu in risipa. Fara aceste minime investitii, in continuare, pe perioada de criza, unei firme i-ar fi greu sa reziste pe piata. Ideea de baza este ca beneficiarul sa se focalizeze pe activitatile care aduc bani in firma” mai afirma Alin Nita, Director General FivePlus® Solutions.

adresaStr. Popa Savu nr. 44, Sector 1, 011434 Bucuresti, ROMANIA
tel.+40 31-805.42.55
fax+40 21-222.45.62
webwww.fiveplus.ro, www.docplus.ro